Yhteistyötahot ja linkit

Harmaasudet ry tekee yhteistyötä monien tahojen kanssa. Tälle sivulle on kerätty linkkejä yhteistyökumppaneiden ja muiden historianelävöitysharrastuksen kannalta mielenkiintoisten tahojen sivuille. Etsimme jatkuvasti uusia kansainvälisiä ja kotimaisia yhteistyökumppaneita. Ota yhteyttä, jos haluaisit tehdä kanssamme yhteistyötä!

Yhteistyötahoja

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus
Harmaasudet ry on nuorisojärjestö ja monet yhdistyksen käyttämistä tiloista ovat nuorisoasiainkeskuksen tarjoamia. Esimerkiksi taistelu- ja tanssiharjoitukset sekä V&E-vuorot järjestetään Helsingin nuorisotaloilla. Nuorisoasiainkeskus tukee yhdistyksen toimintaa myös rahallisesti.

Ropecon ry
Ropecon ry järjestää Ropeconia, Suomen suurinta roolipelialan tapahtumaa. Harmaasudet ry on Ropecon ry:n yhdistysjäsen ja useat yhdistyksen jäsenet ovat vuosittain mukana Ropecon-tapahtuman järjestelyissä.

Sommelo ry
Helsingin Läntisessä Pukkisaaressa sijaitsevaa rautakautista kauppakylää rakentanut ja ylläpitävä yhdistys, jonka kanssa Harmaasusilla on erityisesti saaren käyttöön liittyvää yhteistyötä. Harmaasudet osallistuu perinteisesti Sommelon suuriin vuosittaisiin tapahtumiin Hiiden Hirven Hiihtoon ja Pukkisaaren muinaismarkkinolle.

Paksun Katariinan tykkisisarkunta ry
Tykkisisarkunta on pääkaupunkiseudulla toimiva historianelävöittämisyhdistys, joka elävöittää 1400-luvun tykkiryhmää tekoviiksekkäinä naisina. Yhdistyksellä on kaksi myöhäiskeskiaikaistyyppistä mustaruutitykkiä, Paksu Katariina ja Pitkä Barbara.

Grieswartt
Historiallisia eurooppalaisia taistelutaitoja harjoitteleva ja tulkitseva Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimiva  harrasteyhdistys.

GARS
GARS on 1600-luvun alkupuolen ruotsalaista jalkaväkeä ja sotaleiriyhteisöä 30-vuotisessa sodassa elävöittävä ryhmä. GARSilla on Harmaasudet ry:n myöntämä susilippu, eli projekti on osa yhdistyksen toimintaa, samaan tapaan kuin susilipun saanut liveroolipeli.

Landsknecht/Tura ja kumppanit
Bofferointia historiaa elävöittävällä ja historialliseen ulkoasuun panostavalla otteella harrastava bofferointiporukoiden yhteenliittymä pääkaupunkiseudulta ja muualta Suomesta.

Sotahuuto ry
Sotahuuto on vuosittain järjestettävä Suomen suurin bofferointi- eli pehmomiekkailutapahtuma, johon Harmaasudet ovat jo useana vuonna osallistuneet, vuonna 2010 pääjärjestäjän ominaisuudessa.

Viikinkiajan laiva ry
Muinaissuomalaista uiskoa, Sotkaa, rakentanut ja ylläpitävä yhdistys, jonka toiminta keskittyy pääasiassa laivan ympärille. Sotka on susille tuttu ja yhteispurjehduksiakin on järjestetty.

Fornförening Fibula
Ahvenanmaalla vaikuttava yhdistys, joka pääasiallisena aktiviteettinaan järjestää Suomen suurimpia viikinkimarkkinoita Saltvikissa heinäkuun lopulla. Harmaasudet ovat ottaneet osaa Saltvikin viikinkimarkkinoille menneinä vuosina suurempinakin retkueina.

Vapaakomppania
Suomen keskiajan historian elävöitysyhdistys.

Valkoinen komppania
Historiallista ulkoasua tavoitteleva bofferointiryhmä.

Idatee vardjad
Virolainen historianelävöitys- ja liveroolipeliseura. Idateen kanssa on matkustettu yhdessä mm. Woliniin Puolaan ja tehty liveroolipeliä.

Chivalric Order of Paladins
Ukrainan Lvivissä toimiva keskiaikaseura, johon kuuluu myös panssari- ja keskiaikatavarakauppiaita. Seura on tavttu Grunwaldissa ja se järjestää mm. histelvaelluksia.

Odin’s Guard
Tämä vaasalainen viikinkiajan elävöittämisyhdistys harrastaa mm. taistelua ja käsitöitä.

Elävä keskiaika ry
Euroopan ja Arabian vuosien 1000-1400 välisen ajan harrasteyhdistys.

Tapahtumia, joihin yhdistys on osallistunut

Bitwa pod Grunwaldem
Puolassa vuosittain järjestettävä 15.7.1410 käydyn taistelun elävöitys sekä suuret myöhäiskeskiaikaiset markkinat. Taistelunäytös on keskiajan elävöitysharrastuksen mittakaavassa yksi Euroopan suurimmista.

Apuole festival
Liettuassa järjestettävä viikinki- ja kuurilaistapahtuma. V. 2013 visiitillä todettiin tapahtuma hyvin järjestetyksi ja mukavaksi. Tapahtumassa oli pienet markkinat, joilla myytiin myös erittäin korkeatasoisia elävöitystavaroita, mm. hyvin tehtyjä, tarkkoihin hautalöytöihin perustuvia koruja.

Kesä-Heikin keskiaikamarkkinat
Harmaasudet ry esiintyi vuonna 2013 ensimmäistä kertaa järjestetyillä keskiaikaisilla markkinoilla Pyhtään Kirkonkylässä.

Sotahuuto -tapahtuma
Suomen suurin pehmomiekkailu- eli bofferointitapahtuma. Harmaasudet järjesti tapahtuman v. 2010. Tapahtuman tiedotus tapahtuu foorumin kautta, mutta sillä on myös kotisivut.

Käsityöläisiä

SoFine Tannery
Nahkurimestari Sofie Kleppe-Turunen tarjoaa nahanparkintakursseja ja nahkatuotteita. Hän on järjestänyt yhdistykselle kenkäkurssin ja monet yhdistyksen jäsenet ovat oppineet häneltä nahankäsittelytaitoja.

Materiaaleja

Kemin Nahkatarvike oy
Puoliteollisesti kasviparkittua nahkaa.

Laederiet
Tanskalainen nahkakäsityöliike, jolla on runsas valikoima mm. kasviparkittua nahkaa ja nahanompelutarvikkeita

Medeltidsmode
Ruotsalainen elävöitystavatakauppa, jonka painopiste on teollisesti valmistetuissa, mutta elävöityskäyttöön sopivissa villakankaissa.

Elävöitystavarakauppiaita

Viktor Berbekucz
Unkarilainen miekkojen hovihankkija.

Tentorium
Elävöityskäyttöön tehtyjä telttoja Puolasta.

SPES – Medieval Market
Puolalainen elävöitystavarakauppa, jonka antia ovat mm. elävöityskäyttöön sopivat teltat.

Kouluja ja kursseja

Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopisto
Opistossa annetaan opetusta mm. muinaistekniikassa.

Bäckedals folkhögskola
Ruotsin Svegissä toimiva kansanopisto, jossa opetetaan mm. historiallisia käsityötekniikoita.

Kiinnostuitko susien toiminnasta? Tulevat talkoot ja esiintymiset löydät Harmaasusien tapahtumakalenterista. -- Tapahtumakalenteri