Laulunkeruu 2018

Harmaasusien laulunkeruu 2018

Harmaasusien lauluperinnettä kerätään laulukirjan kansien väliin ja tätä tarkoitusta varten yhdistys järjestää laulunkeruun 1.8.2018-30.9.2018. Laulunkeruussa kerätään sellaisia laluja, joita on laulettu osana Harmaasusien toimintaa, esimerkiksi historianelävöitystapahtumissa, susilipun saaneissa larpeissa ja muun susitoiminnan yhteydesssä Harmaasusien olemassaolon aikana 90-luvulta nykypäivään.

Laulut tai mahdollisesti valikoima lauluista toimitetaan Harmaasusien laulukirjaksi kaudella 2018-2019. Laulukirja luultavasti vanhenee vuosien kuluessa, kun uusia lauluja opitaan, tuoreita sanoituksia keksitään ja osa vanhoista lauluista jää pois muodista. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä laulukirjasta voi ottaa myöhemmin päivitetyn painoksen, tai uusien laulujen sanoista voi tehdä liitteitä laulukirjan väliin. Tarkoituksena on tallentaa olemassaolevaa lauluperinnettä, vaikka perinne varmasti kehittyy ajan kuluessa.

Miten voin osallistua?

Voit osallistua keruuseen lisäämällä laulujen sanoituksia ja tietoja lauluista google-dokumenttiin tai lähettämällä niitä sähköpostitse yhdistyksen hallitukselle: hallitus@harmaasudet.fi

Mukaan ovat tervetulleita niin yksittäiset säkeistöt, kokonaiset laulut kuin laajemmin taustoitetut laulujen tiedotkin. Myös äänitteitä otetaan vastaan Harmaasusien arkistoon. Muutama laulu voidaan myös äänittää keruuprojektissa. Jos haluaisit laulaa niin, että laulusi äänitetään, otathan yhteyden yhdistyksen hallitukseen, niin sovitaan äänitystapaaminen.

Laulunkeruun järjestää Harmaasudet ry:n hallitus yhdessä työryhmän kanssa. Yhteydenotot: hallitus@harmaasudet.fi. Haluaisitko liittyä mukaan laulunkeruu-työryhmään? Voit ilmaista kiinnostuksesi kirjoittamalla sähköpostia Harmaasusien hallitukselle.

Toivottuja tietoja kustakin laulusta

Tietojen antajan nimi(merkki) ja keruun päivämäärä

• Laulun nimi
  • Laulun sanat
  • Laulun sävelmä
  • Laulun tekijät (sanoitus, sävellys ja sovitus jne.)
  • Missä, milloin ja miksi laulua on laulettu osana Harmaasusien toimintaa?
  • Liittyykö lauluun tanssimista tai muuta toimintaa laulamisen lisäksi?
  • Onko sinulla jokin erityinen muisto, joka liittyy tähän lauluun?
  • Muita tietoja laulusta: esimerkiksi historiallinen viitekehys, johon laulu liittyy, tietoa esityksistä, äänitteistä tai muusta lauluun liittyvästä.