Taisteluharjoitukset

Terästaistelu on ollut osa Harmaasusien toimintaa jo vuodesta 1997. Tuolloin terästaisteluharjoituksia alettiin järjestää viikottain, ja viikottainen toiminta jatkuu yhä. Taisteluharjoituksissa käytetään pääasiassa viikinkiaikaan painottuvia varusteita ja aseina pääsääntöisesti miekkaa ja kilpeä, keihästä ja kirvestä. Yhdistys järjestää myös jousitreenejä sekä muutamia teematreenejä myös keskiajan ja uuden ajan alun varusteilla.

Tarkoitus on opetella taistelemaan turvallisesti tylsytetyillä teräsaseilla, ja tekniikoita on mahdollista hyödyntää niin taistelun simuloimisessa live-roolipeleissä kuin myös historianelävöittämisessä ja markkinoiden taistelunäytöksissä. Aiempaa kokemusta ei tarvita, varusteita saa lainaan eikä viikinkiaikainen sukupuolijako päde Harmaasusien harjoituksissa – sekä miehet että naiset ovat tervetulleita mukaan. Taisteluharjoitukset sopivat kaikille 15 vuotta täyttäneille, fyysiseen kuntoon katsomatta. Harjoitukset pidetään tiistaisin klo 17-21 Helsingissä Oulunkylän nuorisotalolla osoitteessa Kylänvanhimmantie 25 B. Urheilulliset vaatteet ovat suositeltavat, omia varusteita ei tarvitse.

Lisätietoja antaa taisteluvastaava Julius Väliaho, julius.valiaho@luukku.com. Etenkin vasta-alkajille kauden alku sopivaa aikaa aloittaa treenaaminen, mutta mukaan pääsee kesken kaudenkin.

Syksy 2017

Syksyn harjoitukset alkavat 5.9.2017 Oulunkylän nuorisotalolla, tervetuloa! Treenit pidetään joka tiistai klo 17-20.

Kesä 2016
Viikin terästaisteluharjoitukset ulkona
16.8. klo 18-20

Syksy 2016
6.9. Terästaistelutreenit palaavat kesätauolta
13.9. Terästaistelutreenit
20.9. Terästaistelutreenit
27.9. Terästaistelutreenit
4.10. Terästaistelutreenit
11.10. Terästaistelutreenit
18.10. Terästaistelutreenit
25.10. Terästaistelutreenit
1.11. Terästaistelutreenit
8.11. Terästaistelutreenit
15.11. Ei terästaistelutreenejä Oulunkylässä
22.11. Terästaistelutreenit: 1600-luvun keihästreenit yhdessä GARSin kanssa
29.11. Terästaistelutreenit
6.12. Mahdollisesti ei terästaistelutreenejä
13.12. Terästaistelutreenit
20.12. Mahdollisesti vielä terästaistelutreenit ennen joulutaukoa

Näyttämötaistelutreenit

Taisteluharjoitusten lisäksi Harmaasudet järjestää Valistus ja Edistys -vuorojen yhteydessä näyttämötaistelutreenejä, joiden tarkoituksena on harjoitella näytöksiä varten. Näyttämötaisteluharjoituksia järjestetään Haagan nuorisotalolla (Teuvo Pakkalan tie 5C, Helsinki) kello 16-20 tiettyinä sunnuntaipäivinä osana Valistus ja Edistys -toimintaa.

Tarkemmat tiedot saat tapahtumakalenterista.

Taisteluharjoitukset pidetään joka tiistai klo 17-21 Oulunkylän nuorisotalolla, osoitteessa Kylänvanhimmantie 25 B, Helsinki.

Säännöllisten taisteluharjoitusten ja tekniikkatreenipäivien päivämäärät löydät myös Harmaasusien tapahtumakalenterista.
-- Tapahtumakalenteri