Esiintymiset

Yhdistystoiminnan jokakesäisiä kohokohtia ovat Harmaasusien retket viikinki– keskiaika- ja uuden ajan alun tapahtumiin ympäri Suomea ja ulkomaita. Vuosien saatossa Harmaasudet ovat vierailleet mm. Fotevikenin viikinkimarkkinoilla Ruotsissa sekä Käsmun viikinkimarkkinoilla Virossa. Nykyisin kesän pääekskursiokohteet lienevät Grunwaldin taistelu Puolassa sekä Suomessa Saltvikin viikinkimarkkinat. Muista ulkomaisista tapahtumista mainittakoon mm. Tatai Patara Unkarissa, Wolinin viikinkifestivaali Virossa sekä kotimaisista Pukkisaaren muinaismarkkinat, Hiiden hirven hiihto ja Hollolan keskiaikamarkkinat.

Harmaasudet osallistuvat tapahtumiin, paitsi nauttimalla markkinahumusta myös luomalla tunnelmaa autenttisella leirielämällä ja järjestämällä mm. jousiammuntaa, käsityönäytöksiä sekä tietenkin jo lähes legendaarisia taistelunäytöksiä. Lisäksi näytösryhmämme käy säännöllisesti esiintymässä erilaisissa yksityistilaisuuksissa.

Susilipun saanut 1600-luvun alkupuolen ruotsalaista jalkaväkeä ja sotaleiriyhteisöä 30-vuotisessa sodassa elävöittävä Gustavus Adolphus Rex Sueciae eli GARS -ryhmä esiintyy 1600-luvun tapahtumissa, kuten A.D. 1615 Palma alle Armi:ssa Italiassa sekä de Slag om Grolle 1627 -tapahtumassa Alankomaissa.

Keikoille esiintyjäksi

Keikat tehdään vapaaehtoistyönä ja korvaus tulee yhdistyksen kassaan. Aiheutuneet matkakulut toki korvataan esiintyjille ja yleensä tarjotaan syömistä. Varsinkin isommalla porukalla tehdyt keikat ovat kokemuksen mukaan olleet hyvin hauskoja vetää. Vankkaa esiintymiskokemusta tai omia histelvaatteita ei ole pakko olla lähteäkseen mukaan keikalle, tässäkin asiassa tekemällä oppii ja lainaksi saa. Varsinaiset esitykset ovat kestoltaan lyhyitä. Jos ilmaisu, improvisaatio, yleisön edessä esiintyminen, jousiammunta, terästaistelu, käsiöistä tai yhdistyksestä kertominen kiinnostavat, tule ihmeessä esiintymään Harmaasusien keikalle!

Lisätietoja antavat esiintymisvastaavat Maria von Hertzen, Joeli Takala ja Santeri Virtanen, tiedotus@harmaasudet.fi.

Tulevat esiintymiset löydät Harmaasusien tapahtumakalenterista. -- Tapahtumakalenteri

Haluatko Harmaasudet keikalle? Lisätietoja löydät täältä -- Harmaasudet keikalle