Ohjelma

Toimintaviikonloppu on Harmaasudet ry:n järjestämä yhdistyksen perinteinen jäsentapahtuma, johon ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Tapahtumassa on mm. työpajoja, esitelmiä, hauskanpitoa, pidot ja sauna.

Toimintaviikonlopun ohjelman teemana on perjantaina varhaismoderni kauhu. Lauantaina kaikki ohjelma liittyy Hieronymus Boschin maalausten maailmaan. Lauantain ohjelma eroaa viime vuotisesta siinä, että temaattiset ohjelmaosiot toteutetaan leikkimielisesti joukkeittain kisaillen. Sunnuntaina pidetään rääppiäiset ja siivotaan. Tapahtumasta ehtii vielä hyvin vapun viettoon.

Harmaasusien vuoden 2017 toimintaviikonloppu järjestetään 28.-30.4. Meriharjun luontotalolla (Uutelantie 32, Helsinki) ja ilmoittautuminen on nyt auki!

Perjantaina 28.4. Meriharju muuttuu Vappupelon kartanoksi. Ilta alkaa lukupiirillä, johon halukkaat voivat tuoda jonkun historiallisen (->vähintään 100 vuotta vanhan) kauhutarinan ja kertoa sen muille. Saunan jälkeen katsotaan teemaan sopiva elokuva. (K-15) Lapsille perjantain ohjelma ei jännityselementtien vuoksi välttämättä sovi.

Lauantaina 29.4. kaikki ohjelma liittyy tapahtuman nimen mukaisesti Hieronymuksen maalausten maailmaan. Tapahtuma eroaa viime vuotisesta siinä, että ohjelmaosiot toteutetaan leikkimielisesti joukkeittain kisaillen. Leppoisan historialliseen ja taatusti humoristiseen ohjelmaan kuuluu ainakin erilaisia pelejä, musiikkia, könyämisleikkejä, pidot, sauna ja tanssia.

Sunnuntaina 30.4. pidetään rääppiäiset ja siivotaan. Tapahtuma päättyy viimeistään yhdeltä.

Ohjelma

Vappupelon kartano

Perjantaina 28.4.2017

Päivän teema on varhaismoderni kauhu ja se ilmenee kirjallisuuspiirin ja elokuvan teemassa. Perjantai on maksuton tapahtumapäivä. Ikäraja 15 vuotta.

18.00 Saapuminen
19.00 Kauhukirjallisuuspiiri, aiheena historiallinen kauhu. Jokainen osallistuja esittelee piirissä yhden vähintään 100 vuotta vanhan kauhutarinan. Tarinoista myös keskustellaan ja samalla sovitaan Harmaasusien seuraavan kirjallisuuspiirin teema ja kokoontumisaika.
20.30 Sauna
21.30 Kauhuelokuvailta

Maallisten ilojen puutarha

Lauantaina 29.4.2017

Lauantaina kaikki ohjelma liittyy tapahtuman nimen mukaisesti Hieronymuksen maalausten maailmaan. Tapahtuma eroaa viime vuotisesta siinä, että ohjelmaosiot toteutetaan leikkimielisesti joukkeittain kisaillen. Leppoisan historialliseen ja taatusti humoristiseen ohjelmaan kuuluu ainakin erilaisia pelejä, musiikkia, könyämisleikkejä, pidot, sauna ja tanssia.

Lauantai on maksullinen tapahtumapäivä, kaikenikäiset osallistujat ovat tervetulleita.

9.00 Aamiainen

10.00 Teema-alustus Hieronymus Boschista ja Maallisten ilojen puutarhasta

11.00 I osio: ylpeys

Ylenmääräinen peiliin tuijottelu ja muodikkuus oli Boschin aikaan arveluttavaa ja sellainen saattoi jopa osoittaa henkilön langenneen ylpeyden syntiin. Tässä osoissa osallistujat pukeutuvat teemanmukaiseen asuun ja kertovat joukkueensa asujen tarinan.

12.00 II osio: ahneus

Rahanhimo ja uhkapelaaminen olivat erityisen arveluttavia ja niihin syyllistyneitä pidettiin ahneuden syntiin langenneina. Työpajassa tutustutaan Boschin aikaisiin uhkapeleihin. Keskiaikaiset korttihait ja myllyttäjät kohtaavat ja pajassa voi opetella myös itselle uusia vanhojen pelien sääntöjä.

14.00 Lounas

15.00 III osio: viha

Niinikään inhottavaksi synniksi luettu viha purkautui usein väkivaltana ja tappeluina. Ohjelmassa joukkueet kokeilevat erilaisia ruumiillisia harjoituksia, kuten painileikkejä tai dussakointia. Voit tuoda omia ajanmukaisia kamppailuharjoitteluvälineitä, vaikkapa niitä dussakkeja!

16.00 IV osio: laiskuus

Lorviminen ja musikaaliset harrastukset saattoivat herättää pahennusta, myös laiskuus luettiin syntien joukkoon. Osiossa joukkueet pääsevät kokeilemaan musikaalisia taitojaan. Mukaan saa tuoda myös omia instrumentteja – tai niiden irvikuvia.

18.00 V osio: mässäily

Vauraan väen pöydissä koreili toinen toistaan erikoislaatuisempia ja kalliimpia herkkuja, joita saattoi ahtaa kupuunsa ylenmäärin ja melkein kuka vain saattoi lipsahtaa mässäilyn syntiin vaikkapa juomalla liikaa olutta. Pidoissa pöydät notkuvat, saadaan ajanmukaisia huvituksia ja maistetaan kiellettyjä hedelmiä.

19.30 VI osio: himo

Lihan ilot herättivät pahennusta ja tanssia pidettiin toisinaan eräänlaisena esivaiheena, jonka avulla nuoret saattoivat verrattain säädyllisesti tutustua toisiinsa. Tässä osiossa pannaan jalalla koreasti, mutta tarkaan määrätyn hovitanssin sijaan meno muistuttaa paremminkin saturnaliaa sammalmättäällä.

20.00 VII osio: kateus

Toisen oman kadehtiminen oli vakavasti paheksuttava synti, vaikka sitä toki vallan paljon tapahtuikin. Tässä osiossa lasketaan joukkueiden pisteet ja katsotaan kuka päätyy kuumaan pätsiin saunomaan ja etsitään joukosta parannuksen tekijää, jolle luovutetaan ristikkäiset avaimet kuin Pietarille ikään.

21.00 Sauna

Tapahtuman teemaohjelma päättyy saunaan ja sinne ovat tervetulleita myös tapahtuman maksua maksamattomat osallistujat.

22-00 Keskiyön tanssit, dj VAALEANPUNAINEN TIILI tanssittaa salissa (Vahvistettu!)

Päätöspäivä

Sunnuntaina 30.4.2017

Sunnuntaina aamulla vietetään rääppiäisiä, GARS äkseeraa ja tapahtuma päättyy. Sunnuntai on maksuton ja ikärajaton tapahtumapäivä.

9.00 Aamiainen
10-12 GARS äkseeraa
9.30-13 Siivous
13.00 Tapahtuma päättyy

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Huomioithan, että tapahtuma on täysin päihteetön, sillä se järjestetään nuorisotilassa.

Tapahtuman osallistumismaksu on 18 €, 10 € tai 20 €. Maksujen määräpäivä on 20.4. Katso lisätietoja tapahtuman infosivulta.

Tapahtuman ilmoittautuminen on auki 20.4. asti.
-- Ilmoittautuminen

Hieronymus Boschin maalauksia pukusuunnittelun inspiraatioksi.
-- Maallisten ilojen puutarha
-- Boschin koko tuotanto

Meriharjun luontotalo
Uutelantie 32
00990 Helsinki
-- Lisätietoja Nuorisoasiainkeskuksen sivuilta

Tapahtuman järjestäjät vastaavat kysymyksiin osoitteessa toimintaviikonloppu@harmaasudet.fi