Info

Toimintaviikonloppu järjestetään Meriharjussa 28.-30.4.2017. Rakennus sijaitsee Helsingin Vuosaaressa, osoitteessa Uutelantie 32. Meriharju on Helsingin Nuorisoasiainkeskuksen tila, joten tapahtuman aikana tulee Suomen lain ohella noudattaa nuorisoasiainkeskuksen sääntöjä. Tämä tarkoittaa, että tapahtuma on kokonaisuudessaan päihteetön.
A brief English version is attached below.

Ilmoittautuminen

Kaikkien osallistujien odotetaan ilmoittautuvan tapahtumaan sivulta ilmoittautuminen löytyvällä lomakkeella. Ilmoittautuminen on nyt avattu ja se pidetään avoinna 20. huhtikuuta asti.

Lisäys 23.4. : Tapahtuman ilmoittautuminen on yhä avoinna, maksathan tapahtuman osallistumismaksun heti ilmoitautuessasi.

Osallistumismaksut

Toimintaviikonlopun perjantai ja sunnuntai ovat maksuttomia tapahtumapäivä. Lauantain ohjelma on maksullista iltasaunaan asti. Osallistumismaksuista noin 90% käytetään tapahtuman ruokiin ja noin 10% logistiikka- ja muihin pikkukuluihin.

Osallistumismaksut tulee maksaa 20.4. mennessä. Tapahtuman lauantaina pidettävä ohjelma maksaa 18 € Harmaasudet ry:n jäseniltä, 10 € jäsenmaksun maksaneiden jäsenten lapsilta, jotka saapuvat huoltajansa seurassa ja 20 € muilta. Maksulla katetaan tapahtuman ruokakulut. Samalla kertaa voi maksaa myös yhdistyksen jäsenmaksun vuodelle 2017. Jäsenmaksu on 16 € tai alennusryhmiltä 12 €.

Osallistumismaksu maksetaan Harmaasudet ry:n tilille FI34 5780 2420 0001 36 käyttäen viitenumeroa 13. Maksettuasi tapahtuman (tai maksuongelmien sattuessa) pyydämme olemaan yhteydessä taloudenhoitaja Niina Manneriin talous@harmaasudet.fi. Tämä on tärkeää etenkin, jos osallistumismaksun maksaa joku muu kuin sinä itse tai maksat samalla jäsenmaksun.

Lisäys 23.4. : Tapahtuman ilmoittautuminen on yhä avoinna, maksathan tapahtuman osallistumismaksun heti ilmoitautuessasi.

Teema

Perjantain teema on varhaismoderni kauhu ja lauantain teema on Hieronymus Bosch ja Maallisten ilojen puutarha. Teemaohjelma päättyy lauantai-illan saunaan.

Perjantaina Meriharju muuttuu Vappupelon kartanoksi. Ilta alkaa lukupiirillä, johon halukkaat voivat tuoda jonkun historiallisen (->vähintään 100 vuotta vanhan) kauhutarinan ja kertoa sen muille. Saunan jälkeen katsotaan teemaan sopiva elokuva. (K-15) Lapsille perjantain ohjelma ei jännityselementtien vuoksi välttämättä sovi.

Lauantaina kaikki ohjelma liittyy tapahtuman nimen mukaisesti Hieronymuksen maalausten maailmaan. Tapahtuma eroaa viime vuotisesta siinä, että ohjelmaosiot toteutetaan leikkimielisesti joukkeittain kisaillen. Leppoisan historialliseen ja taatusti humoristiseen ohjelmaan kuuluu ainakin erilaisia pelejä, musiikkia, könyämisleikkejä, pidot, sauna ja tanssia.

Teemat näkyvät kokonaisvaltaisesti perjantain ja lauantain ohjelmassa ja tapahtumaan saa tarjota lisää näihin teemoihin liittyvää ohjelmaa.

Teeman mukainen pukeutuminen on koko lauantain pakollinen! Hahmo voi kuitenkin olla fiktiivinen tai historiallinen, emmekä heitä ketään ulos loimusametin takia. Inspiraatiota voit hakea Hieronymus Boschin maalauksista tai yleisesti 1400-luvun lopun ja 1500-luvun alun muodista. Linkkejä Hieronymukseen: http://www.hieronymus-bosch.org/ ja https://tuinderlusten-jheronimusbosch.ntr.nl/en

Renesanssiruhtinaat haukkoineen, maalaisemännät torikoreineen, mutta myös luistelevat vesinokkaeläimet, keihäsjänikset, merenneidot, silakalla lentävät ritarikalat, lintuihmiset ja muut ovat yhtälailla tervetulleita pitoihin. Hieronymuksen maalauksissa monet ihmishahmot ovat alasti, mutta me suosittelemme kuitenkin vahvasti saunan ulkopuolella sonnustautumaan edes niihin viikunanlehtiin.

Tartu siis trumpettiisi, hyppää kamelisi selkään ja polski mukaan hupailuun!

Ohjelma

Teemaohjelmaa on perjantai-illasta lauantai-iltaan. Sunnuntaina siivotaan. Tarkempi ohjelma on julkaistu omalla sivullaan. Pyydämme saapumaan lauantaina viimeistään klo 10. Jos saavut vasta myöhemmin, viestisitkö asiasta järjestäjälle, puh. 040 572 6466.

Vappupelon kartano pe 28.4.

Tapahtuma avataan perjantaina 28.4. klo 18 kauhu-teemaisella kirjallisuuspiirillä, saunalla ja elokuvaillalla. Perjantai on maksuton tapahtumapäivä.

Maallisten ilojen puutarha la 29.4.

Lauantaina on temaattista ohjelmaa aamusta iltasaunaan asti. Osallistuminen lauantain Bosch-ohjelmaan on maksullista. Illalla saunomaan pääsee myös maksutta.

Päätöspäivä su 30.4.

Sunnuntaina GARS äkseeraa aamupäivällä, pidetään rääppiäiset, siivotaan ja tapahtuma päättyy.

Saapuminen

Pyydämme teemaohjelmaan osallistuvia saapumaan lauantaina viimeistään klo 10. Jos saavut vasta myöhemmin, viestisitkö asiasta järjestäjälle, puh. 040 572 6466.

Pyörällä

Huhtikuun loppu on usein oivallista pyöräilyaikaa ja suosittelemmekin tätä tai muuta autotonta saapumistapaa. Meriharjussa on niukasti parkkipaikkoja.

HSL:n palvelut

Bussi 90 liikennöi Vuosaaren metroasemalta Aurinkolahteen, josta on n. 20 min. kävely Meriharjuun.

Autolla

Meriharjun pihassa on muutama parkkipaikka ja 500 metrin päässä on Särkkäniementien päässä ulkoilualueen autopaikkoja. Etenkin Meriharjun pihassa tulee noudattaa hyvin tiivistä parkkeerausta. Meriharjun osoite on Uutelantie 32, Helsinki. Suosittelemme osallistujille omatoimista kimppakyytien sopimista.

Majoitus

Meriharjussa on mahdollisuus yöpyä. Kolmekymmentä ensimmäistä saa käyttöönsä kerrossängyt, jotka sisältävät patjan, peiton ja tyynyn, mutta eivät sisällä lakanoita tai tyynyliinoja. Lopuille on lattiamajoitus. Mukaan tulee ottaa ainakin lakanat ja tyynyliina. Huomaathan ystävällisesti, että myös makuupussin kanssa on käytettävä lakanaa.

Mitä mukaan?

•    Pyyhe, pesuvälineet
•    Yöpymistarvikkeet eli ainakin lakana ja tyynyliina (Ota mukaan myös makuupussin kaveriksi!)
•    Vaatteet lauantain ohjelmaa varten
•    Ajanmukaiset ruokailuastiat lauantain pitoja varten (Voit pyytää astioita myös lainaksi.)
•    Eväät, jos tarvitset enemmän syömistä
•    Varhaismoderneja viihdykkeitä, kuten soittimia, pelejä, tussakkeja ja laulujen sanoja
•    Halutessasi voit tuoda pehmeät tossut/villasukat sisäjalkineiksi Meriharjun tammilattioille.

Ruokailu

Perjantaina osallistujat vastaavat ruokailustaan itse. Lauantaina tarjotaan aamiainen, kevyt lounas ja runsaat illallispidot, sekä mahdollisesti pientä iltapalaa. Sunnuntaina tarjolla on rääppiäisaamiainen. Mikäli haluat syödä enemmän esimerkiksi perjantaina, suosittelemme ottamaan mukaan omat eväät. Jääkaappitila on kuitenkin hyvin rajallinen, eikä sitä voida varata osallistujien eväille, joten kannattaa suosia lämpimässä säilyviä ruokatarvikkeita.

Nakit

Jotta toimintaviikonloppu onnistuu, tarvitsee jonkun pilkkoa kaikki vihannekset, tiskata ja siivota tapahtuman jäljet. Sen teemme me kaikki yhdessä. Perjantaina illalla täytetään nakkilistat, joista jokainen ottaa itselleen helpon nakin hoidettavaksi. Jos saavut myöhemmin, käy merkkaamassa nimesi listaan saapuessasi.

Lapset

Alle 15-vuotiaat lapset ovat tervetulleita tapahtumaan lauantaina ja sunnuntaina. Huomaathan kuitenkin, että tapahtuman ohjelmaa ei ole tehty lasten ehdoilla ja toimintaviikonloppu on ensisijassa yli 15-vuotiaiden nuorten ja aikuisten tapahtuma. Pyydämme, että lapsensa kanssa tapahtumaan osallistuvat vanhemmat sopivat keskenään lastenhoidosta tapahtuman aikana. Lapsille ei järjestetä tapahtuman puolesta omaa ohjelmaa, mutta lauantain teemaohjelmaan osallistuminen on mahdollista myös lapsille vanhemman harkinnan mukaan. Teemaohjelma on paikon keskiaikaisen räävitöntä. Lapset ruokailevat tapahtuman yleisillä aterioilla. Jäsenmaksun maksaneiden jäsenten lapset pääsevät tapahtumaan huoltajansa seurassa alennetulla 10€ osallistumismaksulla. Alle 2-vuotiaat pääsevät tapahtumaan maksutta. Myös lasten osallistumisesta täytetään ilmoittautumislomake.

Peruutukset

Peruutuksen sattuessa pyydämme ilmoittamaan siitä viipymättä järjestäjille osoitteeseen toimintaviikonloppu@harmaasudet.fi tai puhelimitse 040 572 6466.

Vapaa tila

Perjantain ja lauantain myöhäisillassa Meriharjun ruokasalissa, salongissa, TV-huoneessa ja yläkerran huoneissa voi pelailla lautapelejä, tehdä käsitöitä ja hengailla. Lauantaina päivällä koko talo on varattu teemaohjelmalle.

Lisätietoja

Tapahtuman järjestäjät vastaavat kysymyksiin osoitteessa toimintaviikonloppu@harmaasudet.fi

Briefly in English

Toimintaviikonloppu is a big yearly event for members and people interested in Harmaasudet ry. It will be held on 28.-30. April 2017 in Meriharju Nature House/youth club in Uutelantie 32, Helsinki.

The program for toimintaviikonloppu includes i.a. historical horror stories, presentations, workshops, sauna, Early Modern leisure activities, such as games, music, dance, dussack exercises and feast with Hieronymus Bosch and the Garden of Earthly Delights -costume theme.

Participation fee for Saturday is 18€ for members, 20€ for non-members and 10€ for members’ children. Food, program and stay is included. Participation on Friday and Sunday is free of charge. Registration is open untill 20th April.

Organizers´s e-mail is toimintaviikonloppu@harmaasudet.fi

Tapahtuman ilmoittautuminen on auki 20.4. asti.
-- Ilmoittautuminen

Ohjelmassa on perjantaina teemana varhaismoderni kauhu ja lauantaina Hieronymus Bosch ja Maallisten ilojen puutarha.
-- Ohjelma

Hieronymus Boschin maalauksia pukusuunnittelun inspiraatioksi.
-- Maallisten ilojen puutarha
-- Boschin koko tuotanto

Meriharjun luontotalo
Uutelantie 32
00990 Helsinki
-- Lisätietoja Nuorisoasiainkeskuksen sivuilta

Tapahtuman järjestäjät vastaavat kysymyksiin osoitteessa toimintaviikonloppu@harmaasudet.fi